Chifle umplute cu ciuperci si branza

de Tabita _ in Piine, 6 Iun 2013 | 14536 vizualizari

 

Chiflele pot fi servite la pachet, la micul dejun sau cina. Reteta apartine Timeei-painici umplute cu branza si ciuperci. Multumesc Timea!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina alba
  • 280 ml apa calda
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingura ulei

Umplutura:

  • 400 g ciuperci taiate din conserva
  • 50 g branza dulce

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 5 linguri de mac
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute cu ciuperci si branza:

Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. 

Intr-un bol, se amesteca  faina cu sarea.
Drojdia dospita se toarna peste faina si se amesteca usor adaugandu-se treptat si restul de apa calduta.

Se framanta cu mana si spre final se adauga si uleiul.
Obtinem un aluat usor lipicios pe care il lasam la dospit la loc cald pentru aproximativ o ora.

Intre timp se pregateste umplutura: Se taie ciupercile marunt si se pun intr-un bol, iar in alt bol se pune branza sfaramata.

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa tapetata cu faina. Se pune faina si deasupra aluatului pentru a nu se lipi de sucitor.

Cu o cana de diametru mai mare, se decupeaza forme rotunde.

Se pune in fiecare cerc cate o lingurita cu varf branza si o lingurita cu varf ciuperci.

Se strang marginile cercului la mijloc si se apasa cu degetele sa se lipeasca, apoi se formeaza cu mana bile si se aseza cu partea adunata in jos intr-o tava unsa cu putin ulei. Se procedeaza la fel cu fiecare.

Se lasa bilutele sa mai dospeasca 20-30 de minute, apoi tava se da la cuptorul preincalzit la 190°C pentru aproximativ 20-25 minute.

Se bate oul si se amesteca cu 2-3 linguri de lapte.

Chiflele trebuie sa fie usor rumenite deasupra.

Se scot se ung cu ou cu ajutorul unei pensule, apoi se presara mac si se lasa pana se mai racoresc.

Se pot servi calde sau reci. 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alt tip de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu ciuperci si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute